Het kan ontmoedigend zijn wanneer u regelmatig naar de sportschool gaat en toch niet de resultaten ziet die u wilde. Daarom voelt het alsof alles wat je doet zinloos is.

Maar waarom?

Is het omdat u niet traint zoals u zou moeten doen om uw gewenste doelen te bereiken of misschien werkt u te hard maar in de verkeerde richting. Er bestaat een misvatting dat hoe meer je beweegt, hoe beter het is. Maar dat is niet waar! Wat je doelen ook zijn, een kwaliteitsworkout hoeft helemaal niet uren en uren te duren. Als u 3 tot 4 keer per week traint en uw beoogde hartslag haalt, bent u op de goede weg.

Hoe weet je of je voldoende traint?

Het antwoord is simpel. Als u uw sportroutine volgt, een gezonde levensstijl nastreeft en uw stofwisseling goed werkt, dan is het zeer waarschijnlijk dat u voldoende beweegt. Er zijn ook verschillende andere manieren om te bepalen of uw lichaamsbeweging toereikend is.

Ieders trainingsroutine en levensstijl is anders. Dat u in een ander tempo resultaten behaalt, betekent dus niet dat uw fitnessreis niet goed is. Wij hebben een aantal signalen opgesomd die kunnen aantonen dat u juist bezig bent.

Tekenen dat u genoeg beweegt

U doet regelmatig aan cardio-walking of aërobe oefeningen voor uw grote spieren. Dit met het doel om je hart en longen efficiënt te laten werken. Uw hart is immers een spier en 30 minuten goede cardio-oefeningen maken uw hart sterker en efficiënter.

Gelukkig heb je niet altijd een loopband nodig voor cardio. U kunt genieten van een wandeling met uw huisdier of uw dagelijkse activiteiten doen en toch effectief de vereiste hoeveelheid cardio krijgen. Als je dat al doet, ga dan zo door!

Je bereikt je doel

Zelfs als je het gevoel hebt dat je niet genoeg beweegt, denk dan na over de hoeveelheid tijd die je beweegt. Stabiele trainingen met een lage intensiteit, zoals power walking of joggen, kunnen worden berekend op basis van hun tijd. Het overdrijven van de hoeveelheid training is niet effectief, maar het is wel bevorderlijk om je doel te bereiken.

Je voelt je energieker en meer verjongd

Regelmatige lichaamsbeweging zal uw energieniveau verhogen en de algemene kwaliteit van uw leven verbeteren. Je stofwisseling werkt goed, je slaapt beter en je wordt fris wakker. Bovendien helpt consequente training uw immuniteit te verbeteren, wat verder leidt tot minder stress en meer weerstand tegen ziekten.

Als u van dergelijke voordelen geniet, ongeacht andere factoren waarover u zich zorgen moet maken, dan wijst dat er zeker op dat u zoveel beweegt als uw lichaam nodig heeft.

Je ondersteunt je training met een gezonde levensstijl

Een slimmere trainingsroutine wordt vaak gevolgd door een gezonde levensstijl. Echte fitnessfanaten kiezen voor een gezondere levensstijl. Dit kan het gevolg zijn van vooropgestelde fitnessdoelen of fysieke behoeften. Wat het doel ook is, een bewegingsroutine leidt tot betere levensstijlkeuzes. U heeft de neiging zich te onthouden van bepaalde voedingsmiddelen en ongezonde gewoonten, zoals roken of alcohol drinken.

Je raakt gewend aan een gezonde routine, voelt je energieker en optimistischer, en maakt onvermijdelijk verstandige keuzes. Dit wijst erop dat uw lichaamsbeweging uw lichamelijk en geestelijk welzijn voldoende ondersteunt.

Je hebt een flexibel en gevarieerd trainingsregime

Als uw regelmatige lichaamsbeweging gemakkelijk wordt en u aanmoedigt om de intensiteit en het soort lichaamsbeweging te veranderen, bent u waarschijnlijk gezond bezig.

Door regelmatig de intensiteit van uw sessies te verhogen, geeft u uw routine een meerwaarde. Dit toont aan dat u meer beweegt dan strikt noodzakelijk is. Als je lichaam flexibel genoeg is om zich gemakkelijk aan te passen aan veranderingen in je training, ben je zeker op de goede weg.

Je stofwisseling werkt goed

Een goede training garandeert zeker geen resultaten binnen een paar dagen. U ziet echter dat een goede oefenroutine uw metabolisme kan verbeteren. Positieve lichamelijke veranderingen als gevolg van een verhoogd metabolisme is nog een gezond teken. Bij voldoende lichaamsbeweging zijn er tekenen zoals sneller calorieën en vet verliezen en meer spieren krijgen, een betere eetlust en een regelmatige stoelgang. Dit lijken misschien kleine veranderingen, maar ze zijn in feite veel belangrijker. Hou daarom je trainingsroutine goed in de gaten.

Je bereikt je doelen

Dit is de gemakkelijkste manier om te weten of u genoeg beweegt naargelang uw lichamelijke behoeften. Je moet altijd bijblijven met je routine en hoe je je doelen kunt bereiken. Verhoging van gewicht, intensiteit, herhalingen, kracht, lenigheid, snelheid of afstand betekent dat u voortdurend uw doelen bereikt en vooruitgang boekt.

Het is normaal dat mensen die fitnessdoelen stellen in het begin enthousiast zijn en dan het momentum verliezen als ze niet onmiddellijk resultaten in hun lichaam zien. Als je elke week of maand een oefenroutine opzet die een verbetering is ten opzichte van je vorige doelen en je lichaam herstelt zich altijd binnen 24 tot 48 uur, dan laat dat zien dat je oefenroutine goed voor je is.

Met de monitor voor een gezonde levensstijl van LIFESTYLE MONITORS krijgt u dagelijks feedback over wat training met u doet, zowel op fysiek als op psychologisch niveau. Zo vermijdt u overbelasting of te veel stress voor uzelf.

Customer Service

2022 Lifestyle Monitors. All Rights Reserved